Keyword

Topic-icon POF Constructor hangs on startup

  • Herr_Koos
  • Herr_Koos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
9 years 2 weeks ago - 9 years 2 weeks ago #8624 by Herr_Koos
POF Constructor hangs on startup was created by Herr_Koos
Hi all,

This is not a Saga issue per se, but I'm struggling with POF Constructor 2. It used to work fine, now it hangs on the splash screen and never finishes loading. Can't think why; I recently installed .Net v4, not sure if that would have any effect?

Help would be appreciated; these Saga ships models are so pretty...
Last edit: 9 years 2 weeks ago by Herr_Koos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 weeks ago #8627 by X3N0-Life-Form
Replied by X3N0-Life-Form on topic POF Constructor hangs on startup
I'm not a PCS2 expert, but you would probably have better luck asking stuff at Hard Light Productions ( FSO modding tools ), either by asking on the forum, or on the irc channels .
I could suggest to "purge the bsp cache", whatever that means.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Herr_Koos
  • Herr_Koos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
9 years 2 weeks ago #8628 by Herr_Koos
Replied by Herr_Koos on topic POF Constructor hangs on startup
Thank, will post over there as well. I took a chance that someone here might be able to help since I downloaded it from the Saga website.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 week ago #8629 by Tolwyn
Replied by Tolwyn on topic POF Constructor hangs on startup
To be honest, I am a bit stumped - feel free to record a trace using Sysinternals Process Monitor though. That's pretty much the only way I could think of if you want to track the issue. If you upload the resulting trace file to a file hoster of your choice, I could take a look.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Herr_Koos
  • Herr_Koos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
9 years 1 week ago #8630 by Herr_Koos
Replied by Herr_Koos on topic POF Constructor hangs on startup
Thanks Tolwyn. I will see if I can get hold of any useful info for you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Herr_Koos
  • Herr_Koos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
9 years 1 week ago #8631 by Herr_Koos
Replied by Herr_Koos on topic POF Constructor hangs on startup
Problem is mostly sorted; at the suggestion of a friendly contributor over at the Hard-Light forums, I installed the 2.1 Beta of PCS. It loads perfectly, and I can view the models with textures again. There is a minor annoyance though. It appears some kind of transparent/translucent effect is enabled, which allows you to see through the side of the model facing towards you. I can't figure out how to turn this off. Any ideas?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Herr_Koos
  • Herr_Koos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
9 years 1 week ago #8637 by Herr_Koos
Replied by Herr_Koos on topic POF Constructor hangs on startup
All sorted now. I will give some more detail in case anyone runs into a similar problem.

Out of desperation, I made some changes to my Catalyst profile settings and presets. I created an application profile specifically for PCS, and made all settings application-driven instead of being forced. Somewhere along the line, one of the changes worked, and all models now display normally again.

My guess is that PCS didn't like the forced value of one of my profile settings, but whether it was AA, AF, texture quality, v-sync, buffering, or something else, I cannot tell. Hopefully this knowledge will prove useful to someone in future.

Thanks to everyone for the replies!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: TParisdamsonThorarisian
Time to create page: 0.135 seconds